Dansk  /  English

Om SimHerd A/S

Optimer din bedrift

Med SimHerd træffer mælkeproducenten bedre beslutninger, hvormed økonomien forbedres.

Det er typisk dyrlægen og rådgiveren som bruger SimHerd i deres rådgivningsarbejde. Brugeren skaber værdi i besætningen på to måder:

  • operationel: SimHerd udpeger de lavest hængende frugter i besætningen. Ved hjælp af SØA, viser SimHerd hvor der kan hentes mest.
  • strategisk: SimHerd kan beregne hvordan strategiske planer (besætningsudvidelse, reduktion af ungdyrbesætningen eller en investering i feks. sand i båsene) påvirker ydelsen, holdbarhed og DB på kort men også på lang sigt.

Bankerne sætter stor pris på analyser fra SimHerd, da de styrker deres tro i dit projekt.

Udviklet siden 1992 på Aarhus Universitet

Brobygning: Fra Videnskablig Simuleringsmodel til Rådgivningsværktøj
SimHerd modellen er udviklet over mange år ved Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab. Her bliver modellen brugt til at teste videnskabelige hypoteser og danne forskningsresultater i en bred vifte af forskningsprojekter. Udfordringen med at udvikle forskningsmodellen til et rådgivningsværktøj blev målrettet taget op i et projekt støttet af Innovationsloven i 2007 til 2009. Ét specifikt mål var at udvikle en brugervenlig web-applikation af SimHerd modellen i et samarbejde mellem StrateKo, Dansk Kvæg og Aarhus Universitet. Målet blev indfriet ved udgangen af 2009, hvor modellen blev afprøvet i praksis af dyrlæger i reelle rådgivningssituationer.